Svētku rupjmaizes kārtojums
-
Gatavošana 20min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Rupjmaizes rīvmaize200 g
-
Brūnais cukurs100 g
-
Malts kanēlis1 tējk.
-
Saldais krējums500 ml
-
Dzērveņu zapte300 g
-
Cukurspēc garšas
-
Sarīvēta tumšā šokolāde100 g
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uz lēnas uguns pannā apgrauzdē rīvmaizi ar brūno cukuru un maltu kanēli.
Lej bļodā saldo krējumu, pievieno ēdamkaroti cukura (ja vēlies saldāku, pieliec klāt vēl cukuru) un puto, līdz izveidojas stingrs putukrējums.
Saldo kārto pa slāņiem - rīvmaize, zapte, putukrējums.
Dekorē ar dzērvenēm un sarīvētu tumšo šokolādi.