Sviestā ceptas bumbieru daiviņas ar medu, lazdu riekstiem un rozmarīnu

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Sviestā ceptas bumbieru daiviņas ar medu, lazdu riekstiem un rozmarīnu

Sastāvdaļas

Deserts

  • Bumbieri
     4 gab.
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Lazdu rieksti
     40 g
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Šķidrs medus
     3 ēdamk.
  • Svaigi spiesta citrona sula
     2 ēdamk.

Pasniegšanai

  • Vaniļas saldējums
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ātri pagatavojams deserts no ceptiem bumbieriem, medus, lazdu riekstiem un rozmarīna. Bumbieru daiviņas apcep ar sviestu, medu, kapātiem riekstiem un svaigu rozmarīnu. Apslaka ar citronu sulu un sautē uz lēnas uguns. Pasniedz desertā ar saldējumu.
Bumbierus nomizo, pārgriež un izņem serdi. Sagriež tos daiviņās. Smalki sakapā rozmarīnu. Rupji sakapā lazdu riekstus.
Bumbieru daiviņas cep sviestā, līdz tās iegūst skaistu nokrāsu. Pārlej ar medu, uzkaisa lazdu riekstus un rozmarīnu. Pievieno citrona sulu un vāra uz lēnas uguns, līdz bumbieru šķēles ir mīkstas.
Servēšanai: Nedaudz siltas bumbieru daiviņas pasniedz ar saldējumu.

Saistītās receptes

Ķiršu želejas kūka

45min • Vidēji grūti

Pastel de Nata

1h • Vidēji grūti