Sviestā ceptas jūras ķemmītes ar mikrosalātiem

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Jūras ķemmītes
     6 gab.
  • Sviests
     50 g
  • Mikrosalāti, dažādi
     4 sauja
  • Ciedru rieksti, grauzdēti
     20 g

Gremolatas mērce

  • Olīveļļa
     2 ĒK
  • Citrona miziņa, sarīvēta
     1 gab.
  • Citrona sula
     1 TK
  • Sāls
     pēc garšas
  • Pētersīļa lapiņas, sasmalcinātas
     1 pušķītis

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo gremolatas mērci, sajaucot pētersīļa lapiņas ar olīveļļu, citrona sulu, citrona miziņu un sāli.

 

Pannā izkausē sviestu un uz vidējas liesmas un liec cepties jūras ķemmītes uz vienas puses 1-2 minūtes.

Tad apgriez tās otrādi un ar ēdamkaroti nepārtraukti aplejot ar izkusušo sviestu, cep tās vēl 2 minūtes.

 

Servē siltas kopā ar mikrosalātiem, grauzdētiem riekstiem un gremolatas mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!