Tiramisu siera kūka

  • Gatavošana 12h 45min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Silts ūdens
     250 ml
  • Šķīstošā kafija
     2 ēdamk.
  • Cepumi
     150 g
  • Sviests
     60 g
  • Krēmsiers
     300 g
  • Siers Mascarpone
     300 g
  • Pūdercukurs
     150 g
  • Vaniļas ekstrakts
     0.5 tējk.
  • Saldais krējums
     190 ml
  • Želatīns
     10 g
  • Cepumi "Dāmu pirkstiņi"
      7-9 gab.
  • Kakao pūderis
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Siltā ūdenī ieber šķīstošo kafiju, samaisa un noliek atdzesēties. 

 

Sablendē cepumus, pievieno izkausētu sviestu un kārtīgi samaisa.

 

Kūkas formā ieber cepumu masu, piespiež to pie pamatnes un liek ledusskapī uz 30 min.

 

Bļodā ar rokas mikseri sajauc krēmsieru un maskarpones sieru, līdz masa iegūst vienmērīgu un gaisīgu konsistenci.

 

Pievieno pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un miksē, līdz cukurs ir vienmērīgi iemaisīts.

 

Atsevišķā bļodā sakuļ saldo krējumu, līdz iegūst putukrējumu.

 

Putukrējumu pievieno krēmsiera masai.

 

No kafijas trauka nolej 3 ēdamkarotes kafijas, pievieno želatīnu un atstāj uz 5 min. ievilkties.

 

Masu uzsilda, līdz tā iegūst šķidru konsistenci.

 

Želatīna masu pievieno krēmsiera masai un sajauc ar mikseri.

 

⅓ krēmsiera masas lej uz cepumu pamatnes. 

 

Cepumus “Dāmu pirkstiņi” pa vienam iemērc kafijā, patur 2 sek. un kārto uz krēmsiera masas, noklājot visu virsmu.

 

Izklātos cepumus “Dāmu pirkstiņi” apber ar kakao.

 

Pa virsu liek nākamo ⅓ krēmsiera masas.

 

Atlikušo ⅓ krēmsiera masas liek konditorejas maisiņā un dekorē kūku. 

Kūku liek ledusskapī uz 12 h, līdz tā ir sacietējusi.

 

Kūku pārkaisa ar kakao. 

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes