Tiramisu

  • Gatavošana 4h 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Krēms

  • Olas dzeltenumi
     4 gab.
  • Cukurs
     100 g
  • Saldais krējums
     180 ml
  • Siers Mascarpone
     230 g

Cepumi

  • Espresso
     400 g
  • Rums vai konjaks
     2 Ēdamkarote
  • Kakao pūderis
     2 Ēdamkarote
  • Cepumi "Dāmu pirkstiņi"
      24 gab.
  • Šokolādes skaidiņas
     60 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 9 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izmantojot rokas putojamo slotiņu, puto olu dzeltenumus un 50 g cukura, līdz ir gaiša un gaisīga masa.

Citā bļodā puto saldo krējumu ar atlikušajiem 50 g cukura, līdz izveidojas putukrējums. 

Pievieno maskarpones sieru un puto, līdz ir vienmērīga masa. 

Uzmanīgi pievieno šai masai olu dzeltenumu masu, iemaisa.
 

Citā bļodā savieno kafiju un rumu.
 

Bļodu, kurā kārtos desertu, apber ar 1 ēdamk. kakao pūdera.
 

Katru cepumu iemērcē kafijas un ruma šķidrumā un liek uz trauka pamatnes, līdz tā ir visa noklāta. 

Tad liek slāni ar krēmu. 

Atkārto cepumu slāni un atkal krēma slāni.
 

Virsmu apber ar 1 ēdamk. kakao pūdera un šokolādes skaidiņām.

 

Uzklāj plēvi un ļauj atpūsties ledusskapī vismaz 4 stundas.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kārtainā siera krēma kūka

40min • Vidēji grūti

Eklēri

1h 50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes