Klasisks Tiramisu

  • Gatavošana 40min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Krēms

  • Olas dzeltenumi
     4 gab.
  • Cukurs
     100 g
  • Saldais krējums
     180 ml
  • Siers Mascarpone
     230 g

Cepumi

  • Espresso
     400 g
  • Rums vai konjaks
     2 ēdamk.
  • Kakao pūderis
     2 ēdamk.
  • Cepumi "Dāmu pirkstiņi"
      24 gab.
  • Šokolādes skaidiņas
     60 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 9 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izmantojot rokas putojamo slotiņu, puto olu dzeltenumus un 50 g cukura, līdz ir gaiša un gaisīga masa.

Citā bļodā ielej saldo krējumu, pievieno otrus 50 gramus cukura un saputo ar mikseri. Pievieno maskarpones sieru un turpina maisīt, līdz masa ir viendabīga. 

Abu bļodu gatavās masas salej kopā un kārtīgi apmaisa. Traukā, kurā gatavos tiramisu, izsijā nelielu kārtu kakao pulvera. 

Atsevišķā plakanā traukā sajauc espresso ar rumu. Dāmu pirkstiņus īsi iemērc espresso un ruma maisījumā — mērcēšana jāveic ātri, lai cepumi neizjuktu. 

Izmērcētus dāmu pirkstiņus kārto traukā cieši vienu blakus otram. Kad izveidota pirmā cepumu kārta, pārklāj to ar pusi no sagatavotās masas un izlīdzina. 

Atkārto mērcēšanu un kārto nākamo cepumu kārtu, virsū liek atlikušo krēmu un izlīdzina. 

Pa virsu pārkaisa kakao pulveri un šokolādes skaidiņas. 

Liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām, lai deserts kārtīgi ievilktos. 

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zemeņu tiramisu

25h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļa pīne

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Limoncello tiramisu

25min • Viegli