Tom Yum ar jasmīna rīsiem

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Tom Yum ar jasmīna rīsiem
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Zupa

  • Šampinjoni
     100 g
  • Tomāti
     3 gab.
  • Vistas fileja
     200 g
  • Garneles
     200 g
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Selerijas kāts
     1 gabali
  • Ķiploks
     0.5 gabali
  • Čili pipari
      1 gab.
  • Ingvers
     30 g
  • Citronzāle
      pēc garšas
  • Laima lapas
     3 gab.
  • Koriandrs
     1 bunte (-s)
  • Zivju mērce ICA Asia
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Kokosriekstu piens
     1 L
  • Buljons (vistas/zivs/dārzeņu)
     800 ml

Rīsi

  • Jasmīna rīsi
     200 g
  • Jasmīna tēja
      pēc garšas
  • Loki
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zupai katlā uzsilda eļļu, tajā liec citronzāli, laima lapas, čili, galangālu un visu nedaudz nofritē/apcep.

Pievieno klāt kokosriekstu pienu un uzvāri to.

Ļauj tam nedaudz ievārīties, tad pievieno iepriekš sagatavotu buljonu.

Tīģergarneles notīri, vistu sagriez gabalos, tomātus un šampinjonus arī sagriez gabalos.

Selerijas kātu sagriez smalki.

Visu liec iekšā zupas katlā vārīties uz 15 minūtēm.

Tad pievieno zivs mērci, soju vai sāli pēc garšas.

Rīsus liec vārīties jasmīna tējā (aptuveni 600 ml) un vāri līdz gatavi (aptuveni 15 līdz 20 minūtes). Kad tie gatavi, tad nokās un kopā ar kapātiem lokiem liec klāt pie zupas.

Pievieno plūkātu kinzu un var arī pievienot nedaudz laima/citrona sulu pēc garšas. Gatavs pasniegšanai.

Līdzīgas receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti