Toskānas grilētie maizes salāti

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Toskānas grilētie maizes salāti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Paprika
     3 gabali
  • Pilngraudu maize
     4 šķēlīte (-s)
  • Sīpols
     1 gabali
  • Baltās pupiņas
     400 g
  • Artišoki
     280 g
  • Baziliks podiņā
     1 bunte (-s)
  • Olīveļļa
     50 g

Mērcei

  • Baltvīna etiķis
     60 g
  • Citronu sula
     2 ēdamk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     60 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Melnie pipari
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez paprikas mazākos gabalos un sīpolus pabiezās šķēlēs (aptuveni 5 mm).
Apsmērē dārzeņus un maizi ar olīveļļu, uzber nedaudz sāls un liec cepties uz grila.
Cep, līdz dārzeņi mīksti un maize apcepusies brūna.
Sarīvē ķiploku uz smalkās rīves.
Samaisi kopā visas mērces sastāvdaļas.
Nokās pupiņas un artišokus.
Liec bļodā un pievieno grilētos dārzeņus un maizi.
Pārlej ar mērci, rotā ar svaigām bazilika lapām, papildini ar sāli un pipariem pēc garšas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes