Tradicionālais spāņu gaspačo

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Tradicionālais spāņu gaspačo
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Dārzeņu sula Cido
     1 L
  • Dzeltenā paprika
     1 gabali
  • Oranžā paprika
     1 gabali
  • Dzeltenais tomāts
     1 gabali
  • Sarkanais tomāts
     1 gabali
  • Gurķi (vidēji)
     2 gabali
  • Ziedkāposts
     225 g
  • Kumīns
     1 Tējkarotes
  • Asā čili mērce
      pēc garšas
  • Loki
      pēc garšas
  • Koriandrs
      pēc garšas
  • Citrona sula
      pēc garšas
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote
  • Balzamiko etiķis
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas
  • Baziliks
     0.5 bunte (-s)
  • Bazilika zariņš dekorēšanai
     1 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Īsta Spānijas garša tepat Latvijā.

Terīnē vai lielā bļodā ielej dārzeņu sulu.

Sasmalcini visus dārzeņus vidēja izmēra gabaliņos, sadrupini ziedkāpostu un visu saber zupas traukā.

Pievieno kumīnu, 8-12 pilienus asās čili mērces, sagrieztus lociņus un koriandru, ķiplokus, olīveļļu, balzametiķi.

Baziliku smalki sakapā un pievieno zupai.

Visu samaisi un atstāj zupu uz 1 h nostāvēties istabas temperatūrā. Pasniedz.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa gaļas zupa ar alu

1h 30min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sojšliks

30min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes