Trīskāršā zilā siera panīni ar vīģu džemu

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Trīskāršā zilā siera panīni ar vīģu džemu
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa cepšanai
     20 ml
  • Šampinjoni I Love Eco
     200 g
  • Timiāna lapiņas
      nedaudz
  • Kaltēts baziliks
     1 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Kviešu saldskābmaize Ķelmēni
     8 šķēlīte (-s)
  • Vīģu džems Selection by Rimi
     8 Tējkarotes
  • Siers Dorblu Grand Noir
     40 g
  • Siers Dor blu
     80 g
  • Siers Cambozola ar ķiplokiem
     60 g
  • Rukola I Love Eco
     65 g
  • Prosciutto Selection by Rimi
     8 šķēlīte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atcerējāmies bērnības dienu siera tostermaizes, tādēļ nolēmām pagatavot uzlabotu to versiju!

Pannā sakarsē eļļu, pievieno šampinjonus (sagrieztus 4 daļās), timiānu, pieber pavisam nedaudz sāls un cep uz vidējas liesmas, līdz sēnes ir zeltainas.

Noņem no pannas un pilnībā atdzesē, līdz lietosi, vai ja taisi panīni uzreiz, vari neatdzesēt.

Uz katras maizes šķēles uzsmērē džemu. Uz apakšējās maizītes liec pa vienai siera šķēlei no katra veida, tad sēnes, rukolu, prošuto un uzliec pa virsu augšējo maizīti.

Liec panīni pannā vai arī sakarsētā sausā parastajā pannā uz nelielas liesmas un uzliec virsū slogu (es lieku kūkas formas riņķi un akmeni vai piestu).

Cep apmēram 8 minūtes, līdz siers ir izkusis. Pasniedz karstu.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laša tartars ar paipalu olām

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Omlete ar sparģeļiem

20min • Viegli