Trīskāršā zilā siera panīni ar vīģu džemu

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Trīskāršā zilā siera panīni ar vīģu džemu
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa cepšanai
     20 ml
  • Šampinjoni I Love Eco
     200 g
  • Timiāna lapiņas
      nedaudz
  • Kaltēts baziliks
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Kviešu saldskābmaize Ķelmēni
     8 šķēlīte (-s)
  • Vīģu džems Selection by Rimi
     8 tējk.
  • Siers Dorblu Grand Noir
     40 g
  • Siers Dor blu
     80 g
  • Siers Cambozola ar ķiplokiem
     60 g
  • Rukola I Love Eco
     65 g
  • Prosciutto Selection by Rimi
     8 šķēlīte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atcerējāmies bērnības dienu siera tostermaizes, tādēļ nolēmām pagatavot uzlabotu to versiju!

Pannā sakarsē eļļu, pievieno šampinjonus (sagrieztus 4 daļās), timiānu, pieber pavisam nedaudz sāls un cep uz vidējas liesmas, līdz sēnes ir zeltainas.

Noņem no pannas un pilnībā atdzesē, līdz lietosi, vai ja taisi panīni uzreiz, vari neatdzesēt.

Uz katras maizes šķēles uzsmērē džemu. Uz apakšējās maizītes liec pa vienai siera šķēlei no katra veida, tad sēnes, rukolu, prošuto un uzliec pa virsu augšējo maizīti.

Liec panīni pannā vai arī sakarsētā sausā parastajā pannā uz nelielas liesmas un uzliec virsū slogu (es lieku kūkas formas riņķi un akmeni vai piestu).

Cep apmēram 8 minūtes, līdz siers ir izkusis. Pasniedz karstu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti