Tunča salāti ar pupiņām, marinētu papriku un sīpoliem

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Tunča salāti ar pupiņām, marinētu papriku un sīpoliem
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Svaigs tunča steiks
     500 g
  • Sāls
      steikam
  • Pipari
      steikam
  • Sviesta pupiņas
     200 g
  • Konservētas baltās pupiņas
     400 g
  • Ķirštomāti
     150 g
  • Konservēta paprika
     150 g
  • Konservēti sīpoli
     50 g
  • Dažādu salātu lapas
     150 g
  • Grauzdētas sezama sēklas
     1 ēdamk.
  • Kaperi
      dekoram
  • Dīgsti
      dekoram

Mērce

  • Olīveļļa
     4 ēdamk.
  • Sarkanvīna etiķis
     1 ēdamk.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Sasmalcināta piparmētra
     0.5 tējk.
  • Sasmalcināti pētersīļi
     0.5 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Citrona sula
     0.25 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Steiku apber ar sāli un papariem.
Grilē uz ļoti karstas pannas, uzlejot nedaudz olīveļļas, kamēr steiks vidēji izcepts.
Pagatavo mērci: sakul eļļu, balzametiķi, citronu sulu, sasmalcinātu ķiploku, sāli un piparus līdz viendabīgai konsistenei, pievieno sasmalcinātu piparmētru un pētersīļus.
Novāri sālsūdenī sviesta pupiņas, nokās.
Lēzenā bļodā liec saplucinātas salātu lapas, pārlej ar mērci, tad kārto sviesta pupiņas, baltās pupiņas, grilētu papriku, marinētus sīpolus, ķirštomātiņus, centrā liec grilēto tunča steiku, dekorē ar kaperiem, zaļumiem, apgrauzdētām sezama sēkliņām.
Pasniedz ar grauzdētu maizīti.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kraukšķīgās mencas sendvičs

15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tomātu sofrito

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes