Sastāvdaļas
Salāti
-
Tuncis savā sulā Selection by Rimi140 g
-
Kaperi2 Ēdamkarote
-
Seleriju kāti2 gab.
-
Sakapāti sīpolloki vai maurloki2 Ēdamkarote
-
Kalamata olīvas bez kauliņiem10 gab.
-
Citrons1 gabali
-
Rukolas lapas40 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Mērce
-
Majonēze4 Ēdamkarote
-
Angļu sinepes Selection by Rimi1 Ēdamkarote
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Citrons1 gabali
Pasniegšanai
-
Svaigi cepti kruasānipēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nolej konservētam tuncim sulu un saplucini filejas.
Pievieno smalki grieztus selerijas kātus un lociņus.
Pieber kaperus.
Pierīvē viena citrona miziņu un pielej 1-2 ēdamkarotes sulas (pēc garšas).
Pastiprini garšas ar sāli un pipariem.
Sagatavo mērci: sajauc majonēzi ar sinepēm, pierīvē 1⁄2 citrona miziņas un pielej nedaudz sulas pēc garšas.
Salātus pasniedz ar rukolu un mērci, kā arī svaigi ceptu kruasānu. To vari arī iegriezt un likt pildījumu tieši kruasānā.