Tunča salāti

  • Gatavošana 11min
  • Viegli
Tunča salāti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Tuncis savā sulā
     140 g
  • Kaperi
     2 ēdamk.
  • Seleriju kāti
      2 gab.
  • Sakapāti sīpolloki vai maurloki
     2 ēdamk.
  • Kalamata olīvas bez kauliņiem
      10 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Rukolas lapas
     40 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Majonēze
     4 ēdamk.
  • Angļu sinepes Selection by Rimi
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Citrons
     1 gab.

Pasniegšanai

  • Svaigi cepti kruasāni
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nolej konservētam tuncim sulu un saplucini filejas.

Pievieno smalki grieztus selerijas kātus un lociņus.

Pieber kaperus.

Pierīvē viena citrona miziņu un pielej 1-2 ēdamkarotes sulas (pēc garšas).

Pastiprini garšas ar sāli un pipariem.

 

Sagatavo mērci: sajauc majonēzi ar sinepēm, pierīvē 1⁄2 citrona miziņas un pielej nedaudz sulas pēc garšas.

 

Salātus pasniedz ar rukolu un mērci, kā arī svaigi ceptu kruasānu. To vari arī iegriezt un likt pildījumu tieši kruasānā.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti