Vācu ābolkūka

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Vācu ābolkūka
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Sviests
     110 g
  • Rīvmaize
     30 g
  • Cukurs
     80 g
  • Citrona miziņa
     1 gabali
  • Sāls
     1 Šķipsniņa
  • Cepamais pulveris
     1 Tējkarotes
  • Kviešu milti
     140 g
  • Ola
     1 gab.

Pildījums

  • Āboli Golden Delicious Rimi
     4 gabali
  • Medus
     2 Ēdamkarote

Dekors

  • Saldais krējums
     300 ml
  • Cukurs
     2 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Karsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Liec visas mīklas sastāvdaļas virtuves kombainā un saveido mīklā.
Sagriez ābolus uz četrām daļām, izgriez serdi un nomizo mizu.
Liec ūdenī ar citrona sulu.
Mīklu lej cepamtraukā, pa virsu aplejot ar medu.
Sagriez ābolu šķēlītes smalkās strēmelītēs un kārto uz mīklas.
Cep 50 minūtes, līdz kūka kļūst zeltaina.
Pasniedz ar putukrējumu, saputojot saldo krējumu ar cukuru.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Signes tiramisu

4h 15min • Vidēji grūti

Eklēri

1h 50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kārtainā siera krēma kūka

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes