Vācu ābolkūka

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Vācu ābolkūka
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Sviests
     110 g
  • Rīvmaize
     30 g
  • Cukurs
     80 g
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Kviešu milti
     140 g
  • Ola
     1 gab.

Pildījums

  • Āboli Golden Delicious Rimi
     4 gab.
  • Medus
     2 ēdamk.

Dekors

  • Saldais krējums
     300 ml
  • Cukurs
     2 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Karsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Liec visas mīklas sastāvdaļas virtuves kombainā un saveido mīklā.
Sagriez ābolus uz četrām daļām, izgriez serdi un nomizo mizu.
Liec ūdenī ar citrona sulu.
Mīklu lej cepamtraukā, pa virsu aplejot ar medu.
Sagriez ābolu šķēlītes smalkās strēmelītēs un kārto uz mīklas.
Cep 50 minūtes, līdz kūka kļūst zeltaina.
Pasniedz ar putukrējumu, saputojot saldo krējumu ar cukuru.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti

Zemeņu jogurta kūka

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes