Sastāvdaļas
Salāti
-
Pupiņas Haricot400 g
-
Mazie kartupelīši400 g
-
Olas4 gab.
-
Avokado (liels)1 gabali
Mērce
-
Ķiploki2 daiva (-s)
-
Citrona miza0.5 gab.
-
Šalotes sīpols0.5 gabali
-
Rozmarīns1 tējk.
-
Jūras sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagatavo 3 katlus. Divos uzvāri karstu ūdeni. Trešajā liec tvaicējamo sietu, kartupeļus, zariņu rozmarīna un tvaicē, kamēr kartupeļi gatavi.
Paralēli, abos katlos kuros ir auksts ūdens, uzvāri tos karstus. Kad burbuļo, vienā lēnām ieliec olas un vāri 5-7 minūtes, atkarībā kādas tev garšo. Bildē vārītās ir 5 minūtes. Pēc tam uzreiz ieliec aukstā ūdenī. Kad atdzisušas, pārgriez uz pusēm un ar karoti izņem ārā.
Otrā katlā ieber sāli un pupiņas un blanšē kādas 4 minūtes, pēc tam uzreiz nokāšot un ieliekot ledus aukstā ūdenī, lai neturpina vārīties. Pēc 3 minūtēm nokās, lai nožūst.
Ķiploku, rozmarīnu un sīpolu ļoti smalki sakapā. Citrona mizu smalki sarīvē. Vienā no katliem, kuru jau izmantoji, liec visas mērces sastāvdaļas un sildi uz ļoti, ļoti mazas liesmas, lai ir silta eļļa, kas ievelkas ar garšām, bet necepās. Tā sildi kādas 15 minūtes.
Avokado sagriez palielos gabalos. Kad visas sastāvdaļas gatavas, liec tās vienā lielā traukā vai 4 mazākos, ja pasniedz individuāli. Pārlej pāri eļļu ar sīpoliem un ķiplokiem, pārber ar pipariem un pasniedz.