Sastāvdaļas
Deserts
-
Cepumi Dāmu pirkstiņi6 gab.
-
Deserta vīns (cepumu mērcēšanai)100 ml
-
Dažādas ogas (dekorēšanai)500 g
-
Svaiga piparmētradekoram
Vaniļas krēms
-
Piens250 ml
-
Olas dzeltenumi4 gab.
-
Cukurs125 g
-
Želatīns8 g
-
Ūdens40 ml
-
Vaniļas pāksts1 gab.
-
Saldais krējums400 g
-
Deserta vīns150 ml
Mango, zemeņu vai kivi biezenis
-
Svaigs mizots mango200 g
-
Svaigas zemenes200 g
-
Svaigs mizots kivi200 g
-
Cukurs20 g
-
Ūdens75 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodiņā aukstā ūdenī uzbriedini želatīnu.
Gatavo krēmu: karsē katliņā pienu kopā ar pārgrieztu vaniļas pāksti.
Bļodiņā sakul olu dzeltenumus ar cukuru.
Kad piens gandrīz sāk vārīties, noņem no uguns, pielej pusi piena olu dzeltenumiem un sakul, tad pievieno šo masu pienam katliņā.
Liec uz mazas uguns uz aptuveni 2–3 minūtēm, ik pa laikam apmaisot.
Pievieno izmērcēto želatīnu un maisi, kamēr želatīns izkūst.
Izkasi vaniļas sēkliņas no pāksts un kārtīgi samaisi.
Atstāj krēmu ledusskapī atdzist.
Sakul saldo krējumu līdz gandrīz stingrām putām, iecilā krēmā un liec ledusskapī.
Gatavo mango biezeni: nomizo mango, sasmalcini, liec katliņā, pievieno ūdeni, cukuru un karsē, kamēr ūdens iztvaiko un mango kļūst mīksts.
Tad to sablendē līdz biezeņa konsistencei un atdzesē.
Tieši tāpat rīkojies ar zemeņu un kivi biezeņiem.
Salauz cepumus un iemērc deserta vīnā, kārto stikla glāzes apakšā.
Virs cepumiem liec krēmu, tad pamīšus biezeņus, lai veidojas krāsains deserts.
Dekorē ar ogām un piparmētru.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.