Vaniļas krēms ar augļu un ogu biezeņiem

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Vaniļas krēms ar augļu un ogu biezeņiem
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Deserts

  • Cepumi Dāmu pirkstiņi
      6 gab.
  • Deserta vīns (cepumu mērcēšanai)
     100 ml
  • Dažādas ogas (dekorēšanai)
     500 g
  • Svaiga piparmētra
      dekoram

Vaniļas krēms

  • Piens
     250 ml
  • Olas dzeltenumi
     4 gab.
  • Cukurs
     125 g
  • Želatīns
     8 g
  • Ūdens
     40 ml
  • Vaniļas pāksts
      1 gab.
  • Saldais krējums
     400 g
  • Deserta vīns
     150 ml

Mango, zemeņu vai kivi biezenis

  • Svaigs mizots mango
     200 g
  • Svaigas zemenes
     200 g
  • Svaigs mizots kivi
     200 g
  • Cukurs
     20 g
  • Ūdens
     75 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodiņā aukstā ūdenī uzbriedini želatīnu.
Gatavo krēmu: karsē katliņā pienu kopā ar pārgrieztu vaniļas pāksti.
Bļodiņā sakul olu dzeltenumus ar cukuru.
Kad piens gandrīz sāk vārīties, noņem no uguns, pielej pusi piena olu dzeltenumiem un sakul, tad pievieno šo masu pienam katliņā.
Liec uz mazas uguns uz aptuveni 2–3 minūtēm, ik pa laikam apmaisot.
Pievieno izmērcēto želatīnu un maisi, kamēr želatīns izkūst.
Izkasi vaniļas sēkliņas no pāksts un kārtīgi samaisi.
Atstāj krēmu ledusskapī atdzist.
Sakul saldo krējumu līdz gandrīz stingrām putām, iecilā krēmā un liec ledusskapī.
Gatavo mango biezeni: nomizo mango, sasmalcini, liec katliņā, pievieno ūdeni, cukuru un karsē, kamēr ūdens iztvaiko un mango kļūst mīksts.
Tad to sablendē līdz biezeņa konsistencei un atdzesē.
Tieši tāpat rīkojies ar zemeņu un kivi biezeņiem.
Salauz cepumus un iemērc deserta vīnā, kārto stikla glāzes apakšā.
Virs cepumiem liec krēmu, tad pamīšus biezeņus, lai veidojas krāsains deserts.
Dekorē ar ogām un piparmētru.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biezpiena Pasha

1h • Vidēji grūti