Vegānais zirņu burgers

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Burgeru maizītes
     4 gab.
  • Zirņu burgeri "Apetit"
     4 gab.
  • Vegānais siers
     4-8 šķēles
  • Salāti
     4 mazas saujas
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Sīpoliem

  • Sarkanie sīpoli, nomizoti un plāni sagriezti
     300 g
  • Demerara cukurs
     30 g
  • Timiāna lapiņas
     1 TK
  • Ķiploka daiviņa, smalki sakapāta
     1 gab.
  • Vīnogu kauliņu vai maiga olīveļļa
     20 ml
  • Ūdens
     50 ml

Kukurūzai

  • Konservēta un nokāsta kukurūza
     300 g
  • Maiga eļļa
     10 ml
  • Timiāna lapiņas
     1 TK
  • Kūpināta paprika
     1/2 TK
  • Kumīns
     nedaudz
  • Vegāns krējums (auzu vai sojas)
     40 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē grilu, ja izmanto, ja ne, tad krāsni grila režīmā.

Liec pannā visas sīpolu sastāvdaļas, sāli un piparus.

Uzvāri uz lielas liesmas, tad nogriez vidēju un sautē, kamēr karamelizējas, apmēram 20 minūtes.

Noliec malā.

Citā pannā liec visas kukurūzas sastāvdaļas un sautē, kamēr krēms sabiezē, bet ir vēl krēmīgs.

Nedaudz sablendē, lai veidojas krēmveidīga masa.

Sakarsē burgeru maizes uz grila vai krāsnī. 

Liec cepties vegānos burgerus pēc ražotāja norādījumiem. 

Kad gatavi, uz apakšējās maizes liec sīpolus, tad zirņu burgerus, tad sieru, pa virsu salātus. 

Uz augšējās maizes uzsmērē kukurūzas krēmu un liec virsū apakšējai. 

Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!