Vegāniskā siera tofu tarte

  • Gatavošana 3h
  • Viegli
Vegāniskā siera tofu tarte
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • Vegan siers
     75 g
  • Bezglutēna milti
     180 g
  • Kokosa sviests
     100 g
  • Čia sēklas
     20 g
  • Karsts ūdens
     20 g
  • Sāls, pipari pēc garšas
     

Krēmam

  • Vegāniskais jogurts
     150 g
  • Vegan siers
     300 g
  • Zīda tofu
     350 g
  • Kukurūzas ciete
     2 ēdamk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Saulē kaltēti tomātu
     50 g
  • Garšvielas
     
  • Tomāti ķiršu
     200 g
  • Baziliks
      dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Čia sēklas aplej un samaisi ar karstu ūdeni, pievieno un samīci visas sastāvdaļas.
Noliec mīklu uz 30 minūtēm ledusskapī.
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ņem tartes formu 24 cm diametrā, ieklāj plānā kārtā mīklu un cep 15 minūtes.
Sakul krēma sastāvdaļas, pievieno garšvielas, sasmalcinātus saulē kaltētus tomātus, smalki sarīvētu ķiploka daiviņu, visu samaisi un lej tartes formā.
Cep cepeškrāsnī aptuveni stundu.
Kad tarte gatava, atdzesē to, dekorē ar ķiršu tomātiem, saulē kaltētiem tomātiem un baziliku.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes