Vēja kūkas

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 35min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Sviests
     115 g
  • Ūdens
     250 ml
  • Milti
     120 g
  • Sāls
     1/4 TK
  • Olas
     4 gab.

Pildījumam

  • Saldais krējums
     480 ml
  • Vaniļas ekstrakts
     2 TK
  • Pūdercukurs
     310 g
  • Biezpiens
     680 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

 

 

Uzsilda krāsni uz 230 C.

Bļodā savieno miltus un sāli.

Katlā izkausē sviestu un pievieno ūdeni, līdz tas sāk vārīties.

Nogriež plīts karstumu līdz vidējam, peiveino visus miltus un kārtīgi maisa, līdz veidojas mīklas bumba. Noņem no uguns.

Pa vienai pievieno olas un maisa (ar rokas slotiņu). Masu ievieto pildāmajā maisiņā.

Uz pannas izklāj cepampapīru, tad ar maisiņu spiež ārā kūciņu formas.

Liek cepties 230 C uz 15 minūtēm. Tad samazina uz 180 C un cep vēl 20 min.

Ļauj tām sabrūnēt un tad atstāj atdzesēties krāsnī ar atvērtu durtiņu, lai tās nesaplok.

Pildījums:

Bļodā ielej saldo krējumu, vaniļu, pūdercukuru un uzputo līdz putām.

Pievieno biezpienu un puto līdz vienmērīgai masai. 

Kūciņas pārgriež uz pusēm un sapilda ar pildījumu. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Šokolādes alus kūka

1h 15min • Vidēji grūti

Svaigā siera kūka ar rabarberiem

3h 52min • Vidēji grūti

Rabarberu un aveņu sorberts

2h 45min • Vidēji grūti

Panna Cotta

1h 30min • Viegli

Šokolādes braunijs

40min • Viegli

Siera kūka

2h 20min • Viegli
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.