Vēja kūkas

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Sviests
     115 g
  • Ūdens
     250 ml
  • Milti
     120 g
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Olas
     4 gab.

Pildījums

  • Saldais krējums
     480 ml
  • Vaniļas ekstrakts
     2 tējk.
  • Pūdercukurs
     310 g
  • Biezpiens
     680 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

 

 

Uzsilda krāsni uz 230°C.

Bļodā savieno miltus un sāli.

Katlā izkausē sviestu un pievieno ūdeni, līdz tas sāk vārīties.

Nogriež plīts karstumu līdz vidējam, pievieno visus miltus un kārtīgi maisa, līdz veidojas mīklas bumba. Noņem no uguns.

Pa vienai pievieno olas un maisa (ar rokas slotiņu). Masu ievieto pildāmajā maisiņā.

Uz pannas izklāj cepampapīru, tad ar maisiņu spiež ārā kūciņu formas.

Liek cepties 230°C uz 15 minūtēm. Tad samazina uz 180°C un cep vēl 20 min.

Ļauj tām sabrūnēt un tad atstāj atdzesēties krāsnī ar atvērtu durtiņu, lai tās nesaplok.

Pildījums:

Bļodā ielej saldo krējumu, vaniļu, pūdercukuru un uzputo līdz putām.

Pievieno biezpienu un puto līdz vienmērīgai masai. 

Kūciņas pārgriež uz pusēm un sapilda ar pildījumu. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Kabaču banānu kūka

50min • Vidēji grūti

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.