Vēja kūkas

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Sviests
     115 g
  • Ūdens
     250 ml
  • Milti
     120 g
  • Sāls
     0.25 Tējkarotes
  • Olas
     4 gab.

Pildījums

  • Saldais krējums
     480 ml
  • Vaniļas ekstrakts
     2 Tējkarotes
  • Pūdercukurs
     310 g
  • Biezpiens
     680 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

 

 

Uzsilda krāsni uz 230°C.

Bļodā savieno miltus un sāli.

Katlā izkausē sviestu un pievieno ūdeni, līdz tas sāk vārīties.

Nogriež plīts karstumu līdz vidējam, pievieno visus miltus un kārtīgi maisa, līdz veidojas mīklas bumba. Noņem no uguns.

Pa vienai pievieno olas un maisa (ar rokas slotiņu). Masu ievieto pildāmajā maisiņā.

Uz pannas izklāj cepampapīru, tad ar maisiņu spiež ārā kūciņu formas.

Liek cepties 230°C uz 15 minūtēm. Tad samazina uz 180°C un cep vēl 20 min.

Ļauj tām sabrūnēt un tad atstāj atdzesēties krāsnī ar atvērtu durtiņu, lai tās nesaplok.

Pildījums:

Bļodā ielej saldo krējumu, vaniļu, pūdercukuru un uzputo līdz putām.

Pievieno biezpienu un puto līdz vienmērīgai masai. 

Kūciņas pārgriež uz pusēm un sapilda ar pildījumu. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti

Šokolādes alus kūka

1h 15min • Vidēji grūti