Vērtīgie ābolu mafini ar saulespuķu sēklām

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Vērtīgie ābolu mafini ar saulespuķu sēklām

Sastāvdaļas

Mafini

  • Svaigs raugs
     25 g
  • Ūdens (37 grādi)
     300 ml
  • Šķidrs margarīns
     50 ml
  • Rudzu pārslas
     85 g
  • Kviešu klijas
     40 g
  • Saulespuķu sēklas
     40 g
  • Veselas linsēklas
     40 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Kubiņos sagriezts ābols
     1 gab.
  • Maizes sīrups vai gaišais sīrups
     50 ml
  • Īpašie kviešu milti
     330 g

Pārklājums

  • Ūdens
      pēc garšas
  • Saulespuķu sēklas
      pēc garšas

Krēmsiers

  • Rīvēts siers ar zemu tauku saturu
      pēc garšas
  • Kvarks (krēmīgs biezpiens)
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ābolu maizītes, kas izceptas mafinu veidā, būs ideāla uzkoda vai brokastu sastāvdaļa. Ābolu mafinus apkaisa ar saulespuķu sēklām un pasniedz ar gardu krēmsieru, ko var pagatavot no liesa siera un kvarka.
Raugu sadrupina mīklas bļodā un izmaisa ūdenī. Sajauc margarīnu, rudzu pārslas, kviešu klijas, saulespuķu sēklas, linsēklas un sāli. Ļauj uzbriest apmēram 10 minūtes.
Pievieno ābolu kubiņus, cukura sīrupu un kviešu miltus. Mīklu sastrādā mīklas maisītājā apmēram 5 minūtes. Mīklu apsedz ar dvieli un ļauj uzrūgt aptuveni 30 minūtes.
Uz cepešpannas liek 12 amerikāņu mafinu formiņas (12 porcijām). Liek mīklu formiņās. Apsedz ar dvieli un ļauj uzrūgt aptuveni 30 minūtes.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225°C temperatūrai.
Apziež ar ūdeni un pārkaisa saulespuķu sēklas. Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 15 minūtes. Atdzesē mafinus uz režģa. Pasniedz ar krēmsieru.
Krēmsiers: Sajauc rīvētu sieru ar zemu tauku saturu un kvarku. Pievieno sāli un piparus.

Saistītās receptes

Red velvet oreo cepumi

1h • Vidēji grūti

Citronu kūka

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pekanriekstu pīrāgs

5h 20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Profiteroles

1h 15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Rikotas siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Karamelē cepti rudens āboli

1h • Vidēji grūti