Veselīgie pavasara salāti ar zaļumu mērci

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • salātu lapas
     2 bunte (-s)
  • dilles
     1 bunte (-s)
  • sīpolloki
     1 bunte (-s)
  • gurķis
     1 gabali
  • redīsi
     10 gabali
  • kefīrs
     500 ml
  • sāls
      pēc garšas
  • pipari
      pēc garšas
  • citrons
     0.5 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svaigu lapu salāti ar zaļuma mērci.

Salātlapas nomazgā, sagriež un liek lielā traukā.

Gurķiem nomizo mizu un liek blendera krūzē.

Redīsu kātus nogriež un liek blendera krūzē. Pievieno arī diļļu un sīpolloku kātus.

Blenderī lej kefīru, piespiež sulu no citrona .

Sablenderē līdz mērces konsistencei.

Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Pārlej mērci pāri salātiem.

Var dekorēt ar mikrozaļumiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti