Sastāvdaļas
Biskvīts
-
Āboli3 gab.
-
Žāvētas vīģes200 g
-
Soda1 tējk.
-
Ūdens250 ml
-
Rīsu milti100 g
-
Sviests150 g
-
Mandeļu milti100 g
-
Cepamais pulveris2 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Pūdercukurs120 g
-
Ola1 gab.
-
Vaniļas cukurs3 tējk.
Karamele
-
Sviests75 g
-
Cukurs75 g
-
Brūnais cukurs75 g
-
Saldais krējums150 ml
-
Kokosa pārslas60 g
-
Mandeļu skaidiņas60 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo ābolus, sagriez mazos gabaliņos.
Vīģes sasmalcini, kopā ar āboliem liec katlā, pielej ūdeni un pievieno sodu, karsē aptuveni 5 minūtes, kamēr vīģes mīkstas.
Sakul sviestu ar pūdercukuru, pievieno olu, miltus, cepamo pulveri, sāli, tad sajauc ar vīģu-ābolu masu.