Vīnogu salāti

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Brokolis (sadalīts mazākos gabalos)
     300 g
  • Lapu kāposta lapiņas
     200 g
  • Vīnogas bez kauliņiem
     300 g
  • Nomizots ābols (sagriezts mazos kubiņos)
     200 g
  • Avokado (gabaliņos)
     1 gab.
  • Ķiploks (izspiests caur ķiplokspiedi)
     1 daiviņa
  • Pekanrieksti (palielos gabalos)
     60 g
  • Apelsīna miza (smalki sarīvēta)
     1/3 gab.
  • Medus
     1 TK
  • Extra virgin olīveļļa
     20 ml
  • Fetas siers (gabaliņos)
     200 g
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā liec tvaicētāju, liec tajā brokoļus un tvaicē, kamēr ir kļuvuši mīksti, bet vēl ar kraukšķi.

Pēdējās 2 tvaicēšanas minūtēs pievieno arī lapu kāpostu.

Visu izcel ārā un atdzesē.

Kad viss ir atdzisis, samaisi ar pārējām sastāvdaļām, viegli iemasējot, lai siers iejaucas, un pasniedz. 

Ja sanāk, ieliec ledusskapī uz dažām stundām pirms pasniegšanas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!