Vīnogu salāti

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Vīnogu salāti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Brokolis
     300 g
  • Lapu kāposta lapiņas
     200 g
  • Vīnogas bez kauliņiem
     300 g
  • Āboli
     200 g
  • Avokado
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Pekanrieksti
     60 g
  • Apelsīna miza
     0.33 1/3 gab.
  • Medus
     1 Tējkarotes
  • Olīveļļa
     20 ml
  • Feta
     200 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā liec tvaicētāju, liec tajā brokoļus (sadalītus mazākos gabalos) un tvaicē, kamēr ir kļuvuši mīksti, bet vēl ar kraukšķi.

Pēdējās 2 tvaicēšanas minūtēs pievieno arī lapu kāpostu.

Visu izcel ārā un atdzesē.

Nomizo un sagriez mazos kubiņos ābolus. Sagriez avokado gabaliņos. Izspied ķiploku caur ķiplokspiedi. Sagriez pekanriekstus palielos gabalos. Smalki sarīvē apelsīna mizu. Sagriez Fetas sieru gabaliņos.

Kad viss ir atdzisis, samaisi visas sastāvdaļas, viegli iemasējot, lai siers iejaucas, un pasniedz. Ja sanāk, ieliec ledusskapī uz dažām stundām pirms pasniegšanas.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes