Vistas cepetis

  • Gatavošana 1h 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Rozmarīns
      2 zariņš
  • Dzērvenes
     250 g
  • Apelsīns
     1 gabali
  • Vesela vista
     1 gab.

Mērce

  • Sviests (mīksts)
     60 g
  • Balzamiko etiķis
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Rozmarīns
     2 Tējkarotes
  • Pipari
     0.5 Tējkarotes
  • Apelsīna miziņa
     1 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C.

Bļodā sajauc visas mērces / garšaugu sviesta sastāvdaļas un ierīvē vistu.

Cepamajā pannā kārto dzērvenes un rozmarīna zariņus.

Pa virsu liek ar garšaugu sviestu ieziestu vistu.

Apelsīnu pārgriež 4 daļās.

Vistai pāri izspiež apelsīna sulu.

Apelsīna šķēlītes saliek ap vistu.

Liek cepties 45 min. 220 °C. Pēc tam samazina temperatūru līdz 180 °C un cep vēl 45 min.

Vistu pasniedz, pārlejot ar dzērveņu mērci, kas izveidojusies uz pannas.

Saistītās receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti