Vistas cepetis
-
Gatavošana 1h 40min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Rozmarīns2 zariņš
-
Dzērvenes250 g
-
Apelsīns1 gabali
-
Vesela vista1 gab.
Mērce
-
Sviests (mīksts)60 g
-
Balzamiko etiķis1 Ēdamkarote
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Rozmarīns2 Tējkarotes
-
Pipari0.5 Tējkarotes
-
Apelsīna miziņa1 gab.
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C.
Bļodā sajauc visas mērces / garšaugu sviesta sastāvdaļas un ierīvē vistu.
Cepamajā pannā kārto dzērvenes un rozmarīna zariņus.
Pa virsu liek ar garšaugu sviestu ieziestu vistu.
Apelsīnu pārgriež 4 daļās.
Vistai pāri izspiež apelsīna sulu.
Apelsīna šķēlītes saliek ap vistu.
Liek cepties 45 min. 220 °C. Pēc tam samazina temperatūru līdz 180 °C un cep vēl 45 min.
Vistu pasniedz, pārlejot ar dzērveņu mērci, kas izveidojusies uz pannas.