Zaķīšu banānu kūciņas
-
Gatavošana 40min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Mīkla
-
Milti230 g
-
Vaniļas cukurs1 Tējkarotes
-
Cepamais pulveris1 Tējkarotes
-
Soda0.25 Tējkarotes
-
Sāls0.25 Tējkarotes
-
Kanēlis1 Tējkarotes
-
Sviests115 g
-
Olas2 gab.
-
Banāni300 g
Krēms
-
Maskarpones siers250 g
-
Pūdercukurs50 g
-
Citrona sula1 Tējkarotes
Dekors
-
Cukura skaidiņaspēc garšas
-
Zefīripēc garšas
-
Šokolādes bumbiņaspēc garšas
-
Kokosa skaidiņaspēc garšas
-
Cukura sirsniņas1 gab.
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē krāsni līdz 180 °C.
Bļodā samaisa miltus, cukuru, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli.
Citā bļodā sakuļ olas ar sviestu un banāniem.
Pievieno sastāvdaļas un samaisa.
Sadala mīklu formiņās un cep 20–25 min. Tad ļauj atdzist.
Tikmēr gatavo krēmu. Maskarpones sieru puto ar pūdercukuru, līdz ir vienmērīga masa.
Pievieno saldo krējumu un puto, līdz masa sastingst.
Krēmu klāj uz kūciņām un pēc tam apviļā kokosa skaidiņās.
Sāc dekorēt kūciņas.
Paņem zefīru un pārgriez uz pusēm.
Pārgrieztās pusītes iemērc cukura skaidiņās un liec uz kūciņas.
Šokolādes bumbiņas izmanto degunam.
Cukura sirsniņas acīm.