Zaķīšu banānu kūciņas

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     230 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Soda
     0.25 tējk.
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Sviests
     115 g
  • Olas
     2 gab.
  • Banāni
     300 g

Krēms

  • Maskarpones siers
     250 g
  • Pūdercukurs
     50 g
  • Citrona sula
     1 tējk.

Dekors

  • Cukura skaidiņas
      pēc garšas
  • Zefīri
      pēc garšas
  • Šokolādes bumbiņas
      pēc garšas
  • Kokosa skaidiņas
      pēc garšas
  • Cukura sirsniņas
     1 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē krāsni līdz 180 °C. 

Bļodā samaisa miltus, cukuru, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli.

Citā bļodā sakuļ olas ar sviestu un banāniem.

Pievieno sastāvdaļas un samaisa.

Sadala mīklu formiņās un cep 20–25 min. Tad ļauj atdzist.

Tikmēr gatavo krēmu. Maskarpones sieru puto ar pūdercukuru, līdz ir vienmērīga masa.

Pievieno saldo krējumu un puto, līdz masa sastingst.

Krēmu klāj uz kūciņām un pēc tam apviļā kokosa skaidiņās.

Sāc dekorēt kūciņas. 

Paņem zefīru un pārgriez uz pusēm.

Pārgrieztās pusītes iemērc cukura skaidiņās un liec uz kūciņas.

Šokolādes bumbiņas izmanto degunam. 

Cukura sirsniņas acīm.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti