Zemeņu kūka

  • Gatavošana 55min
  • Viegli
Zemeņu kūka
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Olas
     3 gab.
  • Mandeļu milti
     3 Ēdamkarote
  • Cukurs
     3 Ēdamkarote
  • Zemenes
     150 g
  • Saldais krējums
     300 ml
  • Siers Mascarpone
     300 g
  • Iebiezinātais piens
     150 g
  • Želatīns
     15 g
  • Zemenes
     400 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svaiga kūka, kas ideāli iederēsies vasaras viesību galdā!

Ieber bļodiņā želatīnu un uzbriedina.

Gatavo biskvītu: ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.

Divās bļodās atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

Pie olu baltumiem pievieno cukuru un puto stingrās putās.

Atsevišķi uzputo dzeltenumus.

Masas sajauc, pievieno mandeļu miltus, samaisa un lej formā.

Cep aptuveni 20 minūtes vai līdz brīdim, kad biskvīts smaržo un ir zeltaini brūns. Atdzesē.

Sagriež veselas zemenes šķēlītēs un izkārto, cieši liekot pie formas malām, lai it kā veidotos groziņš.

Krēma pagatavošana: zemenes sablendē, ūdens peldē kausē želatīnu un pievieno zemenēm.

Puto Mascarpone sieru kopā ar saldo krējumu līdz stingrām putām, tad iemaisa iebiezināto pienu un pievieno želatīnu ar ogām.

Visu samaisa un lej uz biskvīta. Novieto aukstumā, lai sastingst. Dekorē ar ogām.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Līgo ogu kūka

3h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Rabarberu strūdele

2h • Vidēji grūti

Zemeņu jogurta kūka

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes