Zemeņu sorberts

  • Gatavošana 5h 20min
  • Viegli
Zemeņu sorberts
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Zemenes
     250 g
  • Cukurs
     250 g
  • Ūdens
     100 g
  • Olas baltums
     4 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Zemenes sablendē. Ja tās ir saldētas, pirms tam atlaidini.

Ūdeni ar cukuru savāri sīrupā, vārot līdz 115 grādiem.

Saputo olu baltumus, kad tie jau gandrīz stingri, tievā strūkliņā pievieno sīrupu.

Puto, kamēr veidojas skaista, spīdīga masa, tad iecilā zemenes un liec saldējuma mašīnā.

Ja nav saldējuma mašīnas, sorbetu liec lēzenā bļodā un novieto saldētavā, ik pa laikam to apmaisot, kamēr tas sacietē un veidojas viendabīga struktūra.

*Saldēšanas ilgums – 45 min mašīnā, maisot–ap 5h

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli

Citronu biezpiena saldējums

30min • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).