Zemeņu sorberts

  • Gatavošana 5h 20min
  • Viegli
Zemeņu sorberts
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Zemenes
     250 g
  • Cukurs
     250 g
  • Ūdens
     100 g
  • Olas baltums
     4 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zemenes sablendē. Ja tās ir saldētas, pirms tam atlaidini.

Ūdeni ar cukuru savāri sīrupā, vārot līdz 115 grādiem.

Saputo olu baltumus, kad tie jau gandrīz stingri, tievā strūkliņā pievieno sīrupu.

Puto, kamēr veidojas skaista, spīdīga masa, tad iecilā zemenes un liec saldējuma mašīnā.

Ja nav saldējuma mašīnas, sorbetu liec lēzenā bļodā un novieto saldētavā, ik pa laikam to apmaisot, kamēr tas sacietē un veidojas viendabīga struktūra.

*Saldēšanas ilgums – 45 min mašīnā, maisot–ap 5h

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti