Zemesriekstu sviesta cepumi

  • Gatavošana 1h 27min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Sviests
     115 g
  • Brūnais cukurs
     70 g
  • Cukurs
     100 g
  • Vaniļas cukurs
     0.5 Tējkarotes
  • Zemesriekstu sviests
     125 g
  • Ola
     1 gab.
  • Milti
     190 g
  • Cepamais pulveris
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liek istabas temperatūrā noturētu sviestu, brūno cukuru un parasto cukuru. Masu sakuļ ar rokas mikseri.

Pievieno vaniļas cukuru, zemesriekstu sviestu un olu, turpina kult.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.

Masai pievieno zemesriekstu sviesta masu un iemaisa.

Cepumu masu ietin pārtikas plēvē, izveidojot cilindra formu un uz 1 stundu liek ledusskapī.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Cepumu masu izņem no ledusskapja un sagriež ripās, aptuveni 5 mm biezumā.

Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru un izkārto cepumus.

Izmantojot dakšu, katram cepumam izveido režģa rakstu un liek cepties 10-12 minūtes.

Cepumiem ļauj atdzist un pasniedz.

Saistītās receptes

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti

Cepumi Austiņas

35min • Viegli

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti