Ziedkāpostu maizītes ar kraukšķīgo baklažānu

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Ziedkāpostu maizītes ar kraukšķīgo baklažānu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Maizītes

  • Mandeļu milti
     150 g
  • Ziedkāposts
     0.67 gab.
  • Olas
     4 gab.
  • Rozmarīns
      1 zariņš
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sāls
     1 tējk.

Baklažāni

  • Baklažāns
     1 gabali
  • Kūpināta paprika
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa vai gī sviests
     3 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Kļavu sīrups
     1 tējk.

Piedevas

  • Jauktas salātlapas
     3 sauja (-s)
  • Vegānu krēmsiers Violife
     140 g
  • Saulē kaltēti tomāti
      5 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Virtuves kombainā sasmalcini ziedkāpostu smalkā kuskusa tipa masā

Pievieno pārējās sastāvdaļas un mīci ar rokām.

Masai ir jātur forma, ja tā ir par šķidru, pievieno vēl ziedkāpostu vai mandeļu miltus.

Cepampannā ieklāj cepampapīru un liec virsū mīklu aptuveni vienas sendviča maizes šķēles biezumā.

Cep 18–20 minūtes, iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 190 grādos.

Atdzesē un griez gabalos.

Paralēli gatavo kraukšķīgos baklažānus.

Sagriez baklažānu plānās strēmelēs.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Sajauc eļļu ar papriku, sīrupu un sāli.

Pārklāj baklažānu šķēles ar glazūru no abām pusēm un cep 5–8 minūtes.

Pieskati, lai nepiedeg.

Maizītes apsmērē ar vegāno sieru, pievieno zaļumus, saulē kaltētos tomātus un pa virsu liec kraukšķīgo baklažānu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Fritata ar dārzeņiem

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti