Ziedkāpostu maizītes ar kraukšķīgo baklažānu

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Ziedkāpostu maizītes ar kraukšķīgo baklažānu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Maizītes

  • Mandeļu milti
     150 g
  • Ziedkāposts
     0.67 Gabali
  • Olas
     4 gab.
  • Rozmarīns
      1 zariņš
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sāls
     1 Tējkarotes

Baklažāni

  • Baklažāns
     1 gabali
  • Kūpināta paprika
     2 Ēdamkarote
  • Olīveļļa vai gī sviests
     3 Ēdamkarote
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Kļavu sīrups
     1 Tējkarotes

Piedevas

  • Jauktas salātlapas
     3 sauja (-s)
  • Vegānu krēmsiers Violife
     140 g
  • Saulē kaltēti tomāti
      5 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Virtuves kombainā sasmalcini ziedkāpostu smalkā kuskusa tipa masā

Pievieno pārējās sastāvdaļas un mīci ar rokām.

Masai ir jātur forma, ja tā ir par šķidru, pievieno vēl ziedkāpostu vai mandeļu miltus.

Cepampannā ieklāj cepampapīru un liec virsū mīklu aptuveni vienas sendviča maizes šķēles biezumā.

Cep 18–20 minūtes, iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 190 grādos.

Atdzesē un griez gabalos.

Paralēli gatavo kraukšķīgos baklažānus.

Sagriez baklažānu plānās strēmelēs.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Sajauc eļļu ar papriku, sīrupu un sāli.

Pārklāj baklažānu šķēles ar glazūru no abām pusēm un cep 5–8 minūtes.

Pieskati, lai nepiedeg.

Maizītes apsmērē ar vegāno sieru, pievieno zaļumus, saulē kaltētos tomātus un pa virsu liec kraukšķīgo baklažānu.

Saistītās receptes

Pildītās spinātu pankūkas

25min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Omlete ar sparģeļiem

20min • Viegli
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Brokastu rīsu putra

20min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes