3 receptes ar zemesriekstu sviestu

  • Gatavošana 1h 47min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Šokolādes un zemesriekstu kokteilis

  • Zemesriekstu sviests
     2 ēdamk.
  • Banāni
     2 gab.
  • Kakao pulveris
     3 ēdamk.
  • Piens
     400 ml
  • Kļavu sīrups
      pēc garšas
  • Ledus
      pēc garšas

Zemesriekstu un šokolādes bumbas

  • Musli
     200 g
  • Kļavu sīrups
     3 ēdamk.
  • Zemesriekstu sviests
     100 g
  • Šokolāde
      dekorēšanai
  • Sāls pārslas
      dekorēšanai

Zemesriekstu mērce

  • Zemesriekstu sviests
     2 ēdamk.
  • Ingvera sakne
     1 tējk.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Brūnais cukurs
     1 ēdamk.
  • Sojas mērce
     2 tējk.
  • Čili pārslas
      pēc garšas
  • Laima sula
     0.5 gab.
  • Kokosriekstu piens
     200 ml
  • Ūdens
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šokolādes un zemesriekstu kokteilis: zemesriekstu sviestu, banānus, kakao, pienu un kļavu sīrupu sablendē. Pasniedz ar ledu, dekorē ar kakao un šokolādes gabaliņiem.
Zemesriekstu un šokolādes bumbas: musli, zemesriekstu sviestu, kļavu sīrupu samīci masā un no tās veido bumbiņas. Tās pārlej ar šokolādi un pārkaisi ar sāls pārslām. Liec ledusskapī uz 30 minūtēm atpūsties.
Zemesriekstu mērce: zemesriekstu sviestu, rīvētu ingveru, rivētu ķiploku liec traukā, pievieno cukuru, sojas mērci, čili pārslas, laima sulu un kokosriekstu pienu. Sablendē un pēc vēlamās konsistences pievieno ūdeni.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Augļu groziņš

1h • Vidēji grūti

Fritata ar dārzeņiem

30min • Viegli