Ābolu, melleņu un pekanriekstu drumstalkūka

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Ābolu, melleņu un pekanriekstu drumstalkūka

Sastāvdaļas

  • Grauzdēti pekanrieksti
     80 g
  • Maltas linsēklas
     1 ēdamk.
  • Ūdens
     3 ēdamk.
  • Mandeļu milti
     100 g
  • Kokosriekstu milti
     70 g
  • Cepamais pulveris
     0.5 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Citrona miziņa
     0.5 gab.
  • Cukura sīrups
     80 g
  • Ābolu biezenis
     60 g
  • Rapšu eļļa
     40 g
  • Āboli
     2 gab.
  • Mellenes
     250 g
  • Sojas produkta Yosoi (persiku)
     250 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mazā bļodiņā sajauc linsēklas ar ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm, lai izveidojas lipīga masa.

Bļodā ber sasmalcinātus pekanriekstus, mandeļu un kokosriekstu miltus, šķipsnu sāls un citrona mizu.

Pievieno linsēklu masu, cukura sīrupu, rapšu eļļu un ābolu biezeni.

Visu kārtīgi samaisi.

18–20 cm kūkas formiņā ieklāj cepampapīru.

Drumstalu masu sadali 2 daļās, vienu daļu izklāj kūkas formā aptuveni 1 cm biezumā.

Pa virsu liec mellenes un šķēlītēs sagrieztus ābolus un nosedz tos ar atlikušo drumstalu masu.

Cep krāsnī 170 grādos 30 minūtes.

Pasniedz ar persiku jogurtu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Buffalo tofu wings

50min • Vidēji grūti