Ābolu zefīrs

  • Gatavošana 8h
  • Vidēji grūti
Ābolu zefīrs
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Ābolu biezenis

  • Āboli
     450 g
  • Cukurs
     70 g
  • Olas
     1 gab.

Cukura sīrups

  • Agars
     1 Tējkarotes
  • Auksts ūdens
     155 ml
  • Cukurs
     450 g
  • Pūdercukurs (nekūstošais)
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo gaisīgo desertu mājās!

Sagatavo ābolu biezeni: ābolus nomizo, iztīra, sasmalcina, liek iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos un cep, kamēr tie mīksti.

Saceptos ābolus liek blenderī, pievieno cukuru un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Biezeni atdzesē.

Katliņā ieber agara pulveri, pārlej ar ūdeni un ļauj 20 min pastāvēt. Tad pieber cukuru un karsē uz mērenas uguns, kamēr sīrups sasniedz 112 grādu temperatūru.

Pirms sāk karsēt sīrupu, putotājā liek aukstu olu baltumu un atdzesētu ābolu biezeni un puto līdz vieglām gaisīgām putām. Putošanu nepārtrauc.

Kad sīrups uzkarsis līdz vajadzīgajai temperatūrai, to lej tievā strūkliņā pie olu baltuma, turpinot to putot. Zefīru puto, kamēr masa kļūst stingra, labi veidojama un spīdīga.

Masu liek konditorejas maisiņā un uz cepamā papīra, kas uzklāts uz paplātes, veido rozītes vai bumbiņas, vai piciņas.

Ļauj zefīram žūt aptuveni 12 h, tad to pārkaisa ar nekūstošo pūdercukuru un žāvē vēl 12-24 h. Gatavošanas procesā masai var pievienot ogu pulveri.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Vegāniskais Creme brulee

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti