Apelsīnu brilē krēms

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Apelsīnu brilē krēms
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Saldais krējums
     450 g
  • Olas dzeltenumi
     6 gab.
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.
  • Apelsīns
     1 gabali
  • Pūdercukurs
     70 g
  • Pūdercukurs
      karamelizēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

No vaniļas pāksts iztīri sēklas un no apelsīna ar citrusskrāpi noņem miziņu.

Liec katliņā saldo krējumu ar vaniļas pāksti, sēklām un apelsīna miziņām – uzvāri.

Noņem nost no uguns nedaudz atdzesēties un ievilkties.

Olu dzeltenumus iemaisi atsevišķā bļodā ar cukuru. 

No saldā krējuma izņem vaniļas pāksti, tad to lēnām lejot iemaisi pie olām.

Masu liec ūdens peldē un lēnām maisi līdz sabiezē (10 līdz 15 minūtes).

Masu sadala mazākos trauciņos un trauciņus liec lielākā cepampannā vai traukā, kurā ielej karstu ūdeni tā, lai tas nosedz trauciņus līdz pusei.

Liec krāsnī 150 grādos 40 minūtes. Kad tas gatavs, tad trauciņus ar masu izņem ārā un atdzesē.

Liec ledusskapī uz nakti.

Nākamajā dienā uz krēma ar sietiņa palīdzību vienmērīgi uzber pūdercukuru un apdedzini ar atklātu liesmu (degli) no augšpuses līdz karamelizējies.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti