Apelsīnu kūciņas

  • Gatavošana 3h
  • Viegli
Apelsīnu kūciņas
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Apelsīnu kūciņas

  • Apelsīns
     3 gabali
  • Olas
     5 gabali
  • Pūdercukurs
     200 g
  • Grauzdētas mandeles
     100 g
  • Kviešu milti
     100 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Apelsīnu ievārījums
     150 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Veselam apelsīnam nomizo mizu, liec verdošā ūdenī un vāri aptuveni 2 stundas. Kad gatavs, izņem no ūdens un sablendē biezenī.
Olas ar cukuru saputo stingrās putās, pievieno apelsīnu biezeni, miltus, cepamo pulveri, apelsīnu miziņu un sasmalcinātas grauzdētas mandeles. Lej formiņās.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes. Atdzesē. Pasniedzot maliņā liec apelsīnu ievārījumu, dekorē ar izfilētām apelsīna šķēlītēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Rabarberu drumstalas

45min • Viegli

Smalkā siera kūka

1h 20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo rulete ar rabarberiem un zemenēm

2h 30min • Vidēji grūti