Sastāvdaļas
Biskvītam
-
Ola4 gab.
-
Burkāns200 g
-
Apelsīns1 gab.
-
Pūdercukurs150 g
-
Mandeļu milti150 g
Baltās šokolādes krēmam
-
Krēmsiers150 g
-
Baltā šokolāde170 g
-
Sviests200 g
-
Citrona sula2 ēdamk.
-
Pūdercukurs85 g
Apelsīnu želejai
-
Apelsīnu biezenis365 g
-
Izfilēts apelsīna mīkstums160 g
-
Cukurs100 g
-
Želatīns20 g
-
Citronskābe3 g
-
Apelsīna miziņa0.5 gab.
-
Pistācijas, citrusaugļidekoram
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Aromātiska un garda apelsīnu kūka ar vieglu baltās šokolādes krēmu un atsvaidzinošu apelsīnu želeju, dekorēta ar citrusaugļiem un pistācijām - ideāli piemērota svētkiem!
Pagatavo biskvītu. Nomizo burkānus, sagriez ripiņās un novāri, līdz tie ir mīksti, tad sablendē biezenī. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C.
Saputo olas ar pūdercukuru, iecilā mandeļu miltus, pievieno burkānu biezeni, citrona sulu un sarīvētu apelsīna miziņu. Visu kārtīgi samaisi un masu sadali divās iepriekš sagatavotās kūku formās.
Cep aptuveni 20 minūtes, līdz biskvīts kļuvis zeltains, un, pārbaudot ar koka irbulīti, pie tā nelīp mīkla. Atdzesē un pārgriez katru biskvītu uz pusēm.
Pagatavo krēmu. Izkausē balto šokolādi ūdens peldē. Putotājā saputo krēmsieru ar pūdercukuru, pēc tam pievieno izkausēto šokolādi un ieputo sviestu. Apsmērē kūkas kārtas, nolīdzini un liec ledusskapī sastingt.
Pagatavo apelsīnu želeju. Katliņā uzkarsē apelsīnu biezeni ar cukuru un želatīnu, pievieno izfilētu apelsīnu gabaliņus un uzvāri. Pievieno citronskābi, samaisi.