Apgrieztā bumbieru un karameļu kūka

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Apgrieztā bumbieru un karameļu kūka
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Bumbieri
     8 gab.

Karamelei

  • Cukurs
     130 g
  • Sviests
     60 g
  • Saldais krējums
     120 ml

Mīklai

  • Pašbriestošie milti
     250 g
  • Cukurs
     120 g
  • Sviests
     180 g
  • Vistu olas
     3 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Apgrieztā bumbieru un karameļu kūka – maiga, sulīga un pārsteidzoši vienkārša desertu klasika!🍐🍯

Nomizo bumbierus, pārgriez uz pusēm un izņem serdes.

Pannā karsē cukuru, līdz tas kļūst šķidrs. Uzmanīgi pievieno sviestu un saldo krējumu. Nedaudz pavāri un pieliec bumbierus. Ja bumbieri ir vēl nedaudz cieti, pavāri tos karamelē. Kad gatavs, noņem pannu no plīts.

Pagatavo mīklu, samaļot virtuves kombainā visas mīklas sastāvdaļas. Mīklu pārlej bumbieriem ar karameli pannā.

Cep cepeškrāsnī 180 grādos 20 - 25 minūtes.

Kad kūka gatava, apgriez pannu otrādi uz servējamā trauka, lai kūka izkristu uz tā ar bumbieriem un karameli augšpusē.

Līdzīgas receptes

Pesto standziņas

15min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ātrā banānmaize

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes