Sastāvdaļas
Biskvītam
-
Šokolādes kūkas maisījums Rimi400 g
-
Sviests (izkausēts)100 g
-
Kafija (bez biezumiem)200 ml
-
Rums40 ml
Krēmam
-
Saldais krējums200 ml
-
Šķīstošā kafija50 g
-
Kakao pulveris40 g
-
Pūdercukurs160 g
-
Maskarpones siers500 g
-
Sviests80 g
-
Tumšā šokolāde100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ātrā kafijas un šokolādes torte ar gardu siera krēmu un tumšo šokolādi būs ideāli piemērota saldumu mīļotājiem, kas vēlas viegli un ātri pagatavot desertu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Pagatavo biskvītu, sajaucot visas sastāvdaļas. Ja nevēlies rumu, pievieno vairāk kafijas. Iegūto masu lej kūkas formā un cep 40 minūtes, līdz biskvīts ir gatavs.
Biskvītu atdzesē un pārgriez uz pusēm.
Pagatavo krēmu. Saputo ar mikseri saldo krējumu ar maskarpones sieru, pūdercukuru, kakao un šķīstošo kafiju, līdz izveidojas biezs siera krēms.
Izkausē tumšo šokolādi ar sviestu un nedaudz atdzisušu lej klāt siera krēmam, viegli iecilājot ar konditorejas lāpstiņu. Pusi biskvīta liec tortes formā un smērē pa virsu krēmu.
Virs krēma liec otru biskvīta pusi un klāj par virsu atlikušo krēmu. Liec kūku ledusskapī nostāvēties vismaz 40 minūtes.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.