Ātrais ogu deserts

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Ātrais ogu deserts

Sastāvdaļas

  • Kultivētas mellenes
     200 g
  • Cukurs
     3 tējk.
  • Piparmētras
     1 bunte (-s)
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Zemenes
     300 g

Karamelei

  • Cukurs
     4 ēdamk.
  • Citronu sula
     1.5 tējk.
  • Mandeļu skaidiņas
     1 sauja (-s)
  • Ūdens
     100 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liec katliņā 3 ēdamkarotes cukura, piparmētras un pielej 100 ml ūdens.

Vāram, līdz iztvaiko ūdens un izveidojas sīrups.
Noņemam no uguns, izņemam ārā piparmētras un lejam sīrupu uz ogām.
Liek katliņā vai pannā 4 ēdamkarotes cukura, pielejam 1-2 tējkarotes citronu sulas.
Karsējam uz uguns, līdz cukurs kļūst brūns un šķidrs.
Liekam klāt 1 sauju mandeļu skaidiņu, samaisām un karsējam, līdz mandeles paliek brūnas.
Uz galda uzklājam 1 loksni cepamā papīra, uz tā uzlejam gatavo karameli.
Liekam virsū vēl vienu loksni cepamā papīra un izrullējam plānā kārtiņā. Ļaujam atdzist, tad salaužam gabalos.
200 ml putukrējuma sakuļam ar 1-2 ēdamkarotēm pūdercukura.
Šķīvī liekam ar sīrupu aplietās ogas, uzkulto putukrējumu un rotājam ar karameles gabaliņiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes