Aukstā arbūza zupa ar avenēm un laimu

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Aukstā arbūza zupa ar avenēm un laimu

Sastāvdaļas

  • Arbūzs
     0.5 gab.
  • Avenes
     1 L
  • Plūškoka ogu sula
     130 ml
  • Laima sula
     1 gab.
  • Sasmalcināts ledus
     130 g
  • Piparmētra
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svaiga augļu zupa ar arbūzu, plūškoka ogu sulu, avenēm un laimu. Ideāls deserts pēc grila ēdieniem. Augļus sajauc ar sulu. Atdzesē un pasniedz zupu ar ledu, pārkaisot ar avenēm un piparmētru. Viegli pagatavojams un vasarīgs deserts.
Arbūzu nomizo un izņem sēklas. Izmantojot lodīšu griezēju, izgriež aptuveni pusi arbūza (lodītes saglabā servēšanai). Pārējo arbūzu sagriež rupjos gabalos.
Blenderī vai virtuves kombainā sajauc arbūzu, nedaudz vairāk kā pusi aveņu, plūškoka ogu un laima sulu un ledu. Zupu liek ledusskapī līdz pasniegšanai.
Zupu pasniedz ledaini aukstu ar arbūzu un avenēm. Rotā ar piparmētru.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti