Aukstā arbūza zupa ar avenēm un laimu

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Aukstā arbūza zupa ar avenēm un laimu

Sastāvdaļas

  • Arbūzs
     0.5 gab.
  • Avenes
     500 g
  • Plūškoka ogu sula
     130 ml
  • Laima sula
     1 gab.
  • Sasmalcināts ledus
     130 g
  • Piparmētra
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svaiga augļu zupa ar arbūzu, plūškoka ogu sulu, avenēm un laimu. Ideāls deserts pēc grila ēdieniem. Augļus sajauc ar sulu. Atdzesē un pasniedz zupu ar ledu, pārkaisot ar avenēm un piparmētru. Viegli pagatavojams un vasarīgs deserts.
Arbūzu nomizo un izņem sēklas. Izmantojot lodīšu griezēju, izgriež aptuveni pusi arbūza (lodītes saglabā servēšanai). Pārējo arbūzu sagriež rupjos gabalos.
Blenderī vai virtuves kombainā sajauc arbūzu, nedaudz vairāk kā pusi aveņu, plūškoka ogu un laima sulu un ledu. Zupu liek ledusskapī līdz pasniegšanai.
Zupu pasniedz ledaini aukstu ar arbūzu un avenēm. Rotā ar piparmētru.

Līdzīgas receptes

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli