Balto sparģeļu uzkoda

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Balto sparģeļu uzkoda
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Mandeļu skaidiņas
     40 g
  • Rudzu maize Ķelmēni
     2 šķēlīte (-s)
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Olas
     4 gab.
  • Baltie sparģeļi
     500 g
  • Hollandaise mērce
     4 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Uz karstas pannas liec mandeļu skaidiņas un maisot nedaudz apcep, kamēr zeltainas, ieber traukā.

Tikmēr blenderī liec maizi un sablendē rupjās drupačās.

Uz tās pašas karstās pannas liec cepties maizi, kamēr viegli kraukšķīga (ik pa laikam pamaisi). Izņem ārā, pieliec ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi) un iemasē ar pirkstiem.

Paralēli novāri olas, lai tās ir cietas (ap 5-6 minūtes no brīža, kad ūdens sāk burbuļot).

Atdzesē aukstā ūdenī.

Pārgriez uz pusēm vertikāli un ar mazo karotīti izņem dzeltenumu.

Uzvāri ūdeni, un, kad tas sāk burbuļot, pieliec tējkaroti sāls un liec iekšā nomizotus sparģeļus.

Pavāri 2 minūtes, izcel ārā ar putu karoti un uzreiz liec ledusaukstā ūdenī.

 

Liec traukā sparģeļus, pa virsu liec hollandaise mērci, uzber rupjmaizes drupačas, olas dzeltenumus un mandeļu skaidiņas. Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Brusketas

15min • Viegli

Citronu biezpiena saldējums

30min • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).