Balto sparģeļu uzkoda

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Balto sparģeļu uzkoda
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Mandeļu skaidiņas
     40 g
  • Rudzu maize Ķelmēni
     2 šķēlīte (-s)
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Olas
     4 gab.
  • Baltie sparģeļi
     500 g
  • Hollandaise mērce
     4 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz karstas pannas liec mandeļu skaidiņas un maisot nedaudz apcep, kamēr zeltainas, ieber traukā.

Tikmēr blenderī liec maizi un sablendē rupjās drupačās.

Uz tās pašas karstās pannas liec cepties maizi, kamēr viegli kraukšķīga (ik pa laikam pamaisi). Izņem ārā, pieliec ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi) un iemasē ar pirkstiem.

Paralēli novāri olas, lai tās ir cietas (ap 5-6 minūtes no brīža, kad ūdens sāk burbuļot).

Atdzesē aukstā ūdenī.

Pārgriez uz pusēm vertikāli un ar mazo karotīti izņem dzeltenumu.

Uzvāri ūdeni, un, kad tas sāk burbuļot, pieliec tējkaroti sāls un liec iekšā nomizotus sparģeļus.

Pavāri 2 minūtes, izcel ārā ar putu karoti un uzreiz liec ledusaukstā ūdenī.

 

Liec traukā sparģeļus, pa virsu liec hollandaise mērci, uzber rupjmaizes drupačas, olas dzeltenumus un mandeļu skaidiņas. Pasniedz.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes