Banānu maize

  • Gatavošana 1h 25min
  • Viegli
Banānu maize
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Banāni (nogatavojušies)
     3 gabali
  • Milti
     375 g
  • Olas
     3 gab.
  • Sviests
     170 g
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.
  • Kefīrs
     300 ml
  • Cukurs
     300 g
  • Piparkūku garšviela
     3 Ēdamkarote
  • Soda
     1 Tējkarotes
  • Cepamais pulveris
     1 Tējkarotes
  • Valrieksti
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mikserī liec sviestu (istabas temperatūrā) ar cukuru un sēklām no vaniļas pāksts – saputo līdz krēmīgs.

Tad pievieno klāt olas un vēl 2 minūtes uzputo.

Miltus sajauc kopā ar sodu, cepamo pulveri un piparkūku garšvielu.

Banānus sagriez smalkākos gabalos, pievieno mikserī un uzjauc līdz vienmērīgai konsistencei.

Tad pievieno kefīru un miltus.

Visu sajauc kopā un pievieno valriekstus.

Krāsni uzsilda uz 180 grādiem, sagatavo terīni iesmērējot ar sviestu.

Masu lej terīnē un liek uz 45 minūtēm cepties.

Kad maize izcepusies, tad to izņem ārā un atstāj atdzesēties vismaz uz pusstundu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes