Bazilika un zemeņu sorbets

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Bazilika un zemeņu sorbets
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Zemenes
     350 g
  • Svaigs baziliks
     1 sauja (-s)
  • Cukurs
     100 g
  • Ūdens
     100 g
  • Citrona sula
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bazilika un zemeņu sorbets

Sasmalcini zemenes mazos kubiņos, sasaldē -18 grādos.
Nomazgā un smalki sasmalcini baziliku.
Savāri ūdeni ar cukuru līdz aptuveni 90 grādu temperatūrai, atdzesē sīrupu.
Liec blenderī sasaldētās ogas, cukura sīrupu, citrona sulu un sasmalcināto baziliku.
Visu blendē līdz viendabīgai konsistencei.
Liec sorbetu trauciņā un novieto uz pusstundu saldētavā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Zemeņu saldējums

30min • Viegli