Bazilika un zemeņu sorbets

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Bazilika un zemeņu sorbets
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Zemenes
     350 g
  • Svaigs baziliks
     1 sauja (-s)
  • Cukurs
     100 g
  • Ūdens
     100 g
  • Citrona sula
     1 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sasmalcini zemenes mazos kubiņos, sasaldē -18 grādos.
Nomazgā un smalki sasmalcini baziliku.
Savāri ūdeni ar cukuru līdz aptuveni 90 grādu temperatūrai, atdzesē sīrupu.
Liec blenderī sasaldētās ogas, cukura sīrupu, citrona sulu un sasmalcināto baziliku.
Visu blendē līdz viendabīgai konsistencei.
Liec sorbetu trauciņā un novieto uz pusstundu saldētavā.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Bezē deserts ar ogām

35min • Viegli

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli