Bezē kūka ar apelsīniem

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Bezē kūka ar apelsīniem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kūka

  • Olas baltumi (vai 6 olu baltumi)
     220 g
  • Pūdercukurs
     300 g
  • Ogu etiķis
     2 Ēdamkarote
  • Kukurūzas ciete
     2 Ēdamkarote

Krēms

  • Kukurūzas ciete
     2 Ēdamkarote
  • Olas dzeltenumi
     6 gab.
  • Cukurs
     120 g
  • Piens 3.5%
     250 ml
  • Krēmsiers ICA
     300 g
  • Filēti apelsīni dekorācijai
     4 gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem ventilatora režīmā.

Ar mikseri maksimālā ātrumā sakul olas baltumus, lēnām pievienojot pūdercukuru.

Jāputo vismaz 10 minūtes. Izmantojot koka vai konditorejas lāpstiņu, iecilā cieti, tad etiķi. Izveido kūkas formu, liec uz cepamā papīra.

Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 110 grādiem un cep kūku 1 stundu 50 minūtes. Atdzesē.

Tikmēr pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus ar cukuru, cieti un pienu sildi ūdens peldē, līdz krēms sabiezē. Atdzesē. Saputo, pievienojot krēmsieru. Dekorē ar apelsīna filejām.

Saistītās receptes

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti

Šokolādes alus kūka

1h 15min • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti

Cepumi Austiņas

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

1000 kārtu kūka

55min • Vidēji grūti