Bezē kūka ar apelsīniem

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Bezē kūka ar apelsīniem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kūka

  • Olas baltumi (vai 6 olu baltumi)
     220 g
  • Pūdercukurs
     300 g
  • Ogu etiķis
     2 ēdamk.
  • Kukurūzas ciete
     2 ēdamk.

Krēms

  • Kukurūzas ciete
     2 ēdamk.
  • Olas dzeltenumi
     6 gab.
  • Cukurs
     120 g
  • Piens 3.5%
     250 ml
  • Krēmsiers ICA
     300 g
  • Filēti apelsīni dekorācijai
     4 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem ventilatora režīmā.

Ar mikseri maksimālā ātrumā sakul olas baltumus, lēnām pievienojot pūdercukuru.

Jāputo vismaz 10 minūtes. Izmantojot koka vai konditorejas lāpstiņu, iecilā cieti, tad etiķi. Izveido kūkas formu, liec uz cepamā papīra.

Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 110 grādiem un cep kūku 1 stundu 50 minūtes. Atdzesē.

Tikmēr pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus ar cukuru, cieti un pienu sildi ūdens peldē, līdz krēms sabiezē. Atdzesē. Saputo, pievienojot krēmsieru. Dekorē ar apelsīna filejām.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti