Bezē kūka ar grilētām aprikozēm

  • Gatavošana 2h 30min
  • Vidēji grūti
Bezē kūka ar grilētām aprikozēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Olu baltumi
     3 gab.
  • Pūdercukurs
     150 g
  • Ogu etiķis
     1 ēdamk.
  • Kukurūzas ciete
     1 ēdamk.

Krēmam

  • Olu dzeltenumi
     3 gab.
  • Cukurs
     130 g
  • Krēmsiers
     300 g

Virsmai

  • Aprikozes
     12 gab.
  • Tumšā cukura sīrups
     2 ēdamk.
  • Citrona sula
     1 gab.
  • Citrona miza
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bezē kūka ar grilētām aprikozēm – gaisīgs un salds deserts ar vasarīgu augļu garšu. ✨ Lieliski piemērots svētkiem vai saldiem mirkļiem!🍑

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 °C ventilatora režīmā.

Ar mikseri maksimālā ātrumā kul olu baltumus, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, un turpini putot vismaz 10 minūtes, līdz masa kļūst stingra.

Ar koka vai konditorejas lāpstiņu uzmanīgi iecilā kukurūzas cieti un pievieno etiķi.

Uz cepamās pannas ar pergamenta papīru veido bezē kūciņas. Samazini krāsns temperatūru līdz 110 °C un cep aptuveni 1 stundu un 20 minūtes, pēc tam ļauj atdzist.

Tikmēr pagatavo krēmu: saputo olu dzeltenumus ar cukuru biezā, viendabīgā masā, kurā cukurs pilnībā izkusis, tad iecilā krēmsieru.

Aprikozes apslaki ar citrona sulu, aplej ar medu un grilē uz karstām grila restēm.

Grilēšanas laikā ik pa laikam aprikozes apslaki ar medus un citrona sulas maisījumu.

Kad gatavas, ļauj tām atdzist un tikai tad liec uz bezē kūciņām ar krēmu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu galete

2min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Aveņu-jogurta kūka

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes