Biešu krēmzupa ar kazas sieru

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 2h 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Zupai

  • Bietes
     6 gab.
  • Sviests
     50 g
  • Kazas siers
     100 g
  • Garšaugi (dilles, pētersīlis)
     1 buntīte
  • Timiāns
     2 zariņi
  • Dārzeņu buljons
     1 L
  • Šalotes sīpols
     2 gab.
  • Ķiploki
     2 daiviņa
  • Sarkanvīna vai ābolu etiķis
     50 ml
  • Sezama eļļa
     50 ml
  • Sezama sēklas
     1 sauja
  • Eļļa cepšanai
     
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bietes nomazgā, sagriez 6 daļās, pārlej pāri nedaudz eļļu un sāli, tad liec krāsnī cepties līdz mīkstas – 180 grādos (90 – 120 minūtes).

Sagriez smalkāk sīpolus un ķiploku, klāt liec timiāna lapiņas.

Uz pannas izkausē sviestu un liec klāt sīpolus, ķiplokus un timiāna lapiņas sautēties uz mazas uguns – sautē līdz sīpoli paliek caurspīdīgi.

Kad bietes gatavas, tad tās nomizo.

Bietes, buljonu un sīpolus liek blenderī, pievieno sarkanvīnu vai etiķi, sezama eļļu un sāli pēc garšas. Visu sablenderē.

Kazas sieru uzgriež vai uzplūkā smalkāk, pievieno kapātus zaļumus, nedaudz sāli un sezama eļļu.

Zupu pasniedz karstu ar kazas sieru pa virsu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!