Biezpiena mājiņas

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Biezpiena mājiņas

Sastāvdaļas

  • Cepumi Selga
     360 g
  • Biezpiens
     400 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Cukurs
     60 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Krāsaina marmelāde
     200 g
  • Tumšā šokolāde
     100 g
  • Dekori
      pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Biezpiena mājiņas

Lielā bļodā liec saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru.
Puto līdz vidēji stingrai konsistencei.
Pievieno caur sietu izberztu biezpienu un puto tālāk līdz masa ir stingra un viendabīga.
Pievieno gabaliņos sagrieztu marmelādi un ar karoti iemaisi masā.
Pildi mājiņas - uz viena cepuma liec karoti biezpiena masas, gar malu otru cepumu, ja nepieciešams, ieliec vēl pildījumu, un liec trešo cepumu, veidojot trīsstūri.
Sānus izlīdzini.
Atkārto, līdz visas mājiņas ir gatavas.
Ūdens peldē izkausē šokolādi un pārlej mājiņām.
Uzreiz dekorē pēc izvēles.
Mājiņas liec ledusskapī uz vismaz 3 stundām savilkties.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti

Zemeņu un krēma kārtojums

1h 20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti