Biezpiena pončiki ar zemeņu mērci

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pončiki

  • Biezpiens (9%)
     400 g
  • Cukurs
     50 g
  • Vaniļas cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Olas
     2 gab.
  • Dzeramā soda
     0.5 tējk.
  • Galda etiķis
     1 tējk.
  • Kviešu milti
     100 g
  • Eļļa
      fritēšanai

Zemeņu mērce

  • Zemenes
     500 g
  • Cukurs
     100 g

Dekors

  • Pūdercukurs
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liec biezpienu, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un olas.
Sodu samaisi ar etiķi un pievieno pārējām sastāvdaļām.
Visu kārtīgi samaisi.
Ja biezpiens ir ļoti graudains, to var sablenderēt.
Pēc tam iemaisi miltus.
Katliņā lej eļļu un karsē.
No biezpiena masas veido bumbiņas, tās apviļā miltos un fritē eļļā, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas.
Gatavo mērci.
Traukā liec zemenes un cukuru un visu sablenderē viendabīgā masā.
Biezpiena pončikus pasniedz ar zemeņu mērci vai ēd tāpat, pārkaisot ar pūdercukuru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Meža melleņu zupa

20min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes