Biezpiena pončiki ar zemeņu mērci

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Pončiki

  • Biezpiens (9%)
     400 g
  • Cukurs
     50 g
  • Vaniļas cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Olas
     2 gab.
  • Dzeramā soda
     0.5 tējk.
  • Galda etiķis
     1 tējk.
  • Kviešu milti
     100 g
  • Eļļa
      fritēšanai

Zemeņu mērce

  • Zemenes
     500 g
  • Cukurs
     100 g

Dekors

  • Pūdercukurs
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liec biezpienu, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un olas.
Sodu samaisi ar etiķi un pievieno pārējām sastāvdaļām.
Visu kārtīgi samaisi.
Ja biezpiens ir ļoti graudains, to var sablenderēt.
Pēc tam iemaisi miltus.
Katliņā lej eļļu un karsē.
No biezpiena masas veido bumbiņas, tās apviļā miltos un fritē eļļā, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas.
Gatavo mērci.
Traukā liec zemenes un cukuru un visu sablenderē viendabīgā masā.
Biezpiena pončikus pasniedz ar zemeņu mērci vai ēd tāpat, pārkaisot ar pūdercukuru.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmšnite

1h 10min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.