Biezpiena pončiki ar zemeņu mērci

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Pončiki

  • Biezpiens (9%)
     400 g
  • Cukurs
     50 g
  • Vaniļas cukurs
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Olas
     2 gab.
  • Dzeramā soda
     0.5 Tējkarotes
  • Galda etiķis
     1 Tējkarotes
  • Kviešu milti
     100 g
  • Eļļa
      fritēšanai

Zemeņu mērce

  • Zemenes
     500 g
  • Cukurs
     100 g

Dekors

  • Pūdercukurs
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liec biezpienu, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un olas.
Sodu samaisi ar etiķi un pievieno pārējām sastāvdaļām.
Visu kārtīgi samaisi.
Ja biezpiens ir ļoti graudains, to var sablenderēt.
Pēc tam iemaisi miltus.
Katliņā lej eļļu un karsē.
No biezpiena masas veido bumbiņas, tās apviļā miltos un fritē eļļā, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas.
Gatavo mērci.
Traukā liec zemenes un cukuru un visu sablenderē viendabīgā masā.
Biezpiena pončikus pasniedz ar zemeņu mērci vai ēd tāpat, pārkaisot ar pūdercukuru.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Līgo ogu kūka

3h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Rabarberu strūdele

2h • Vidēji grūti