Biezpiena sacepums ar eksotiskiem augļiem

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Biezpiena sacepums ar eksotiskiem augļiem

Sastāvdaļas

  • Olas
     3 gab.
  • Biezpiens 9%
     180 g
  • Kviešu milti
     2 ēdamk.
  • Piens
     150 ml
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Kumkvati
     6 gabali
  • Žāvētas aprikozes
      5 gab.
  • Žāvētas vīģes
      3 gab.
  • Sviests (istabas temperatūrā)
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Biezpiena sacepums ar eksotiskiem augļiem

Sagriez kumkvatu un žāvētos augļus mazākos gabaliņos.
Viegli saputo olas ar cukuru.
Pievieno šķipsniņu sāls, miltus, pienu un biezpienu, pieliec ēdamkaroti mīksta sviesta.
Pāri palikušo sviestu izmanto cepamtrauka iesmērēšanai.
Biezpiena masā iecilā augļus un lej traukā.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos līdz 30 minūtēm – tas atkarīgs no izvēlētā trauka lieluma.
Pasniedz siltu ar ogu mērci vai aukstu ar pienu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ābolu pīrāgs ar pīnēm

1h 30min • Viegli

Aperol Spritz

5min • Viegli

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti