Boršča zupa

  • Gatavošana 2h 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Zupa

  • Jaunlopu gaļas mīkstums
     500 g
  • Kartupeļi
     3 gabali
  • Kāposti
     400 g
  • Sviests
     40 g
  • Sīpoli
     2 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Bietes
     2 gabali
  • Burkāni
     2 gabali
  • Lauru lapas
      2 gab.
  • Sāls
     1 Šķipsniņa
  • Pipari
     1 Šķipsniņa
  • Etiķis
     3 Ēdamkarote

Pasniegšanai

  • Skābais krējums
      pēc garšas
  • Zaļumi
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu nomazgā, liek katlā, pārlej ar 4 litriem auksta ūdens, uzvāra un noputo.

Pievieno sāli un lauru lapas, vāra gaļu, līdz tā gatava.

Izņem to no buljona, padzesē un sagriež mazos gabaliņos.

Pannā izkausē sviestu un trīs minūtes apcep sīki sasmalcinātu sīpolu, pievieno rupji sarīvētus burkānus un bietes, cep 10 minūtes, pieliek sasmalcinātus ķiplokus un pacep 1min.

Kartupeļus sagriež kubiņos, liek karstā buljonā.

Kad kartupeļi gandrīz gatavi, pievieno sīki sagrieztus kāpostus un ļauj zupai uzvārīties, tad pievieno gaļas gabaliņus, pannā apcepto maisījumu un etiķi, ļauj vēlreiz uzvārīties.

Pievieno šķipsnu sāls un piparus, vēl piecas minūtes pavāra un atstāj zupu ievilkties uz 20 minūtēm.

Pasniedzot pievieno sasmalcinātus zaļumus un skābo krējumu.


 

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Pesto zupa

1h • Viegli

Āzijas ķirbju biezzupa

1h 5min • Viegli

Viltotais zaķis

1h 20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Lēni gatavots īru liellops

2h 10min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes